Vita Mongoleza

Vita Mongoleza

Aceasta este o rețetă tradițională de vită mongoleza .Pentru fanii de mâncarea chinezeasca acum o puteti face acasă – chiar mai bună decât la restaurant!

Ingrediente Vita Mongoleza

 

Mod Preparare Vita Mongoleza

Timp Prepare: 20 minute | Timp gatire: 10 minute | Finalizare Reteta: 2 ore

  1. Îndepărtați stocul de pui și amidonul de porumb într-un vas de siguranță în congelator, amestecați în ulei de chili fierbinte, sos de găină, sos de stridii, sherry, zahăr, sos de soia și fulgi de ardei roșii zdrobiți. Puneți carnea de vită în sos, amestecați pentru a acoperi bine. Acoperiți și înghetați până la congelare, aproximativ 1 oră. Scoateți din congelator și lăsați-l să se dezghețe, aproximativ 30 de minute.

          2. Încălziți bine oala și turnați uleiul de arahide. Adaugati imediat usturoiul, gatiti si amestecati  in ulei fierbinte pana simtiti aroma, aproximativ 15 secunde. Se amestecă în carnea   elvețiană și ceapa verde; gatiti si amestecati legumele pana cand devin aproximativ 3 minute apoi scoateti din oala.

      3. Se toarnă amestecul de carne de vită dezghețată în usturoi; gatiti si amestecati pana cand carnea se rumeneste si sosul formeaza o glazura, de la 3 la 5 minute. Întoarceți legumele fierte la usturoi, presărați cu sare și piper, amestecați pentru a se combina bine; servi fierbinte.

 

P.S:

  • Răspândiți friptura flancului, acoperiți-o cu folie de plastic și puneți-o în congelator până se îngheață parțial, de la 20 la 30 de minute. Îndepărtați-l din congelator și tăiați carnea de vită peste grâu în felii foarte subțiri.

Comments

comments