Vinete umplute pane

RETETA VINETE UMPLUTE PANE

Vinetele se numara printre legumele mele preferate, si incerc sa le pregatesc in diferite feluri nu doar salata.Unul din felurile preferate sunt si aceste vinete umplute pane.Foarte simplu de preparat.Sper sa va placa.

INGREDIENTE NECESARE VINETE UMPLUTE PANE

  • 2 vinete
  • 500 gr carne tocata vita
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura praf de ghimbir
  • 3 linguri sos de soia
  • sare,piper

PENTRU ALUAT

  • o cana faina
  • apa

MOD DE PREPARARE RETETA VINETE UMPLUTE PANE

  1. Se spala vinetele,se taie in felii de aproximativ 1,5 cm care se taie la randul lor in doua,avand grija sa nu separati cele 2 bucati.Se presara cu sare si se lasa la stat aproximativ 20 de minute.
  2. Intre timp se pregateste umplutura,amestecand carnea tocata cu ceapa verde tocata marunt cu sosul de soia cu usturoiul si ghimbirul.
  3. Vinetele se spala si se usuca cu un prosop de hartie,apoi se umplu  cu amestecul de carne tocata.Se amesteca faina cu apa cat obtineti un aluat de consistenta celui pentru clatite.Se pun feliile de vinete umplute in aluat si se acopera bine apoi se  prajesc in baie de ulei pana capata o culoare frumoasa.
  4. Se servesc fierbinti cu orice fel de garnitura doriti.Eu le-am servit cu mamaliguta.

Pofta buna!

 

Comments

comments