VARZA CALITA CU CARNATI AFUMATI

VARZA CALITA CU CARNATI AFUMATI

In continuare va prezint o reteta demna de iarna si de focul din gura sobei, o reteta traditonala romaneasca.Sigur in camara voastra se mai gasete o bucata cat o fi ea de mica de carnat afumat ,l a mine s a gasit :d si am gasit si o varza murata in butoi si m am gandit sa le combin, ce a iesit cred ca va inchipuiti o varza murata calita cu carnati afumat absolut delicoasa.

Sa o savurati in liniste!

Ingrediente necesare pentru varza calita cu carnati afumati:

  • 1kg varza murata
  • 2 cepe
  • piper boabe si macinat
  • 50 ml ulei
  • 2 legaturi de marar
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 500 gr carnati de casa afumati
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare varza calita cu carnati afumati:

  1. Scoatem varza de la murat cu 3 , 4 ore inainte sa o pregatim si o lasam sa stea in apa rece.Dupa ce s-a desarat o taiem fin si o calim cu ceapa tocata marunt in uleiul incins.După ce s-a calit, se adaugă foile de dafin, piperul boabe şi măcinat, pasta de roşii şi o bagam în cuptorul încins în prealabil, să scadă şi să se rumenească.
  2. Intre timp pregatm carnaciorii,ii taiem  bucăţi potrivite, ii crestam  la capete pentru a avea un aspect plăcut şi ii prăjim  în ulei.
  3. Carnaciorii ii turnam peste varza calita, asezonam cu verdeata si o mamaliguta fierbinte.

Seara linistita va doresc!

Comments

comments