Turte de Craciun

RETETA TURTE DE CRACIUN

Am trecut cu pasi repezi de sarbatoarea Craciunului.Am pregatit o multime de bunatati chiar daca am avut putin timp la dispozitie.Astazi vreau sa va prezint o prajitura traditionala , demna de sarbatoarea Craciunului, chiar daca au trecut sarbatorile si nu am avut timp sa impart cu voi aceasta reteta sa aveti timp sa o pregatiti inainte nu e tarziu sa o savurati in noaptea dintre ani.Reteta ii apartine bunicii mele si original se prepara cu semite de canepa,jufa.Neavand julfa la indemna,aceasta prajitura merge de minune si cu nuca macinata.

 

INGREDIENTE NECESARE TURTE DE CRACIUN

  • 500 gr faina
  • 300 ml apa calda
  • sare
  • faina pt intins
  • 500 gr nuca
  • 150 gr zahar
  • coaja de lamaie ,portocala
  • 1 l apa
  • 500 gr zahar
  • 2 esente de rom

MOD DE PREPARARE TURTE DE CRACIUN

  1. Framntam un aluat tare din faina,sare si apa pana se desprinde de mana.Chiar daca nu dospeste il lasam la odihnit o ora la loc cald.
  2. Dupa ce l-am luat de la odihnit  il impartim in 10 bucati,presarand cu multa faina se intind foi cat mai subtiri posibile.Se coc pe plita sau in tigae.Atentie!! Nu folosim ulei.
  3. Cand am copt toate foile le suprapunem una peste alta.Le lasam sa se usuce bine inainte de a fi insiropate,minim 24 ore. Da , dureaza dar merita asteptarea!
  4. Facem un sirop din apa,zahar si esenta de rom.Inmuiem bucatile de turta in sirop si le lasam 4 minute sa se imbibe.Le punem pe un platou si le presaram cu nuca usor prajita si macinata ,amestecata cu zahar coaja de lamaie si portocala.Repetam pana cand ajungem ca ultimul strat sa fie  de nuca.Punem un balt tare peste ele si le lasam la odihnit pana a 2 a zi,asa se imbina toate aromele.A 2 a zi le taiem dupa preferinte.

Ne rapeste ceva timp aceste turte dar rezultatul e divin!

Pofta buna!

Comments

comments