SALATA CALDA DE CARTOFI NOI,SPARANGHEL SI BRANZA DE CAPRA

SALATA CALDA DE CARTOFI NOI,SPARANGHEL SI BRANZA DE CAPRA

Dragii mei pentru cina din seara asta v-am pregatit o salata calda sa va incalzeasca sufletele si aceasta seara friguroasa.Sper sa va placa aceasta salata calda de cartofi noi, sparanghel si branza de capra.

Ingrediente necesare pt salata calda de cartofi noi , sparanghel si branza de capra:

 

  • 800 de grame de cartofi n
  • 16 varfuri de sparanghel verde
  • 100 de grame de caise deshidratate
  • zeama de la 1 portocala
  • 160 de grame de branza de capra
  • 1 lingura de seminte decojite de floarea soarelui
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ramurica de rozmarin
  • 6 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de miere

Mod de preparare pt salata calda de cartofi noi , sparanghel si branza de capra:

  1. Punem caisele la inmuiat in zeama de portocala.
  2. Punem pe foc o oala cu 2 litri de apa usor sarata si o lasam la fiert. Separat, pregatim un castron cu apa rece in care adaugam si cuburi de gheata. Sparanghelul il plonjam  in apa clocotita si il tinem la fiert  1 minut , depinde de grosimea lui.  Scoatem sparanghelul din apa clocotita  si il plonjam  in apa cu gheata.3. Aprindem cuptorul si il fixam la 200 de grade celsius. Curatam cartofii si taiem  in sferturi sau jumatati si ii punem  intr-o tava antiaderenta sau acoperita cu hartie de copt. Adaugam 2 linguri de ulei de masline, frunzulitele de rozmarin tocate fin, sare si piper si se amestecam bine.Adaugam capatana de usturoi taiata in doua si unsa cu putin ulei si dam tava la cuptor pentru 20 de minute, pana cand cartofii s-au inmuiat bine

    4.Odata copt usturoiul, continutul acestuia il stoarcem intr-un mojar. Adaugam 1 praf de sare si se pisam cu pistilul pana cand se transforma in crema. Adaugam mierea, sucul de portocale scurs de pe caisele deshidratate,  linguri de ulei de masline, otetul balsamic si amestecam bine.Adaugam sare si piper.

    5.Incingem intr-o tigaie 1 lingura de ulei si sotam rapid sparanghelul.Pentru montarea salatei pe farfurii, punem mai intai 2 linguri din dressingul de usturoi copt si zeama de portocala, apoi cativa cartofi . Adaugam  branza de capra sfaramata, 2 fire de sparanghel si cateva caise. Stropim din nou cu dressing, se mai adauga cartofi, inca 2 fire de sparanghel, caise si branza.In final, presaram deasupra cu seminte usor prajite.Pofta buna!

     

 

Comments

comments