Rulouri de varza rosie cu sos

Rulouri de varza rosie cu sos

Rolurile de varză umplute sunt foarte populare în Romania și sunt o bază în dieta oamenilor, în special în timpul lunilor de iarnă, in această reteta fiind umplute cu orez și carne curcan.

Ingrediente Reteta Rulouri de varza rosie cu sos

Mod Preparare Reteta Rulouri de varza rosie cu sos

  1. Decupati la baza varzei sau decupați întregul miez. Umpleți o cratiță mare de aproximativ 1/3 plină cu apă. Puneti la fiert și adăugați întreaga varză. Gatiti timp de 15-20 de minute, intoarcandu-te ocazional, pana cand varza se inmoaie. Scurgeți și răciți. Tăiați frunzele de pe varză una câte una, încercând să le păstrați intacte. Tăiați partile groase ale frunzelor mari cu un cuțit ascuțit.
  2. Aduceți 1 cana de apă și orez la fiert într-o cratiță. La foc mic , acoperiți și fierbeți până când orezul este licărit și lichidul a fost absorbit, de la 20 la 25 de minute.
  3. Încălziți 2 linguri de ulei într-o tigaie și gatiți 1 ceapă jumate  tocată până când este moale și translucidă, aproximativ 5 minute. Combinați orezul fiert, ceapă gătită, carne de vită măcinată, carne de porc măcinată, sare și piper într-un castron mare și amestecați cu mâinile până când umplerea este bine combinată.
  4. Se pune o frunză de varză pe o suprafață plană. Așezați 1 lingură de umplutură la baza unei frunze de varză. Se suprapun cu partea de jos a frunzei; îndoiți marginile laterale și rulati. Repetați cu varza rămasă și umplutură.
  5. Încălziți 1 lingură de ulei la fic mare și ridicați roșiile de varză până când se rumenesc, 2 până la 3 minute pe fiecare parte. Transferați într-o oală mare și presărați cu ceapă și morcovi rămași.
  6. Se amestecă împreună smântâna și pasta de tomate într-un castron până se combină bine. Amestecati într-o  cană de apă și sos cu sare și ierburi. Se toarnă sosul peste rulourile de varză.
  7. Acoperiți vasul și gatiți-l la o temperatură joasă până ce s-au preparat suluri de varză și sosul s-a îngroșit, aproximativ 45 de minute.

Comments

comments