Pui cu usturoi la cuptor

RETETA PUI CU USTUROI LA CUPTOR

Daca vreti un pui gustos, care se prepara ( aproape) singur, urmariti si aplicati reteta asta :).

Cumparati un pui la tavita, (griller) de maxim 1,5 kg.
Spalati-l si lasati-l sa se scurga bine de apa.
Tamponati-l cu prosoape de hartie pana se usuca cat de cat pielea.
Ungeti puiul cu unt la temperatura camerei si in interior si in exterior. Sarati dupa gust ( cca o lingurita ) cu sare de mare grunjoasa.
Pudrati cu boia/ piper negru/ praf de lemongrass/ chilli…sau ce alte condimente si ierburi preferati.

Puneti puiul intr-o punga de plastic sau folie si lasati-l in frigider cca o ora sau si mai bine peste noapte.

Cand e gata de bagat la cuptor, adaugati untura de cocos, gasca/ rata…sau ulei , dar numai cat sa-l stropiti putin.
Puneti alaturi de pui si 2-3 catei de usturoi taiati in jumatati.

pui cu usturoi la cuptor1

coperiti tava cu folie de aluminiu si dati puiul la cuptor . Lasati-l o ora la 160*, apoi indepartati folia ,mariti temperatura la 180-190* si mai lasati-l cca o ora in cuptor.
Din cand in cand il scoateti , il intoarceti si-l stropiti cu sucul din tava.

La final veti obtine un pui suculent, bine patruns, cu o carne care  se topeste in gura :).

pui cu usturoi la cuptor

 

Comments

comments