Prajitura dragostei

RETETA PRAJITURA DRAGOSTEI

Urmeaza minunata zi a indragostitilor.Este o zi in care ne bucuram din cele mai marunte lucruri.Eu mi-am surprins iubitul mai repede cu o delicioasa  prajitura  a dragostei.Fa-ti si tu bucuros persoana iubita de 14 februarie.

INGREDIENTE NECESARE PRAJITURA DRAGOSTEI

  • 6 linguri faina
  • 6 liguri zahar
  • 2 linguri visinata
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de sare
  • scortisoara

CREMA

  • 500 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 6 galbenuse
  • 50 gr faina
  • 1 pastaie de vanilie

Pt decor am folosit o ciocolata cu lapte

MOD DE PREPARARE PRAJITURA DRAGOSTEI

  1. Mixam galbenusurile cu zaharul si visinata pana se albeste.
    Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
    Faina o amestecam cu praful de copt,cacao si un praf de scortisoara.
    Adaugam faina peste compozitia de galbenusuri,amestecand usor dupa care adaugam albusurile batute spuma,amestecand cu o paleta.
    Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
    Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem.
  2. Pentru a aromatiza crema de vanilie, vom folosi o păstaie de vanilie. Dacă nu aveți, o puteți înlocui cu extract de vanilie sau zahăr vanilat.
    . Despicam păstaia de vanilie pe lungime cu un cuțit, apoi cu vârful cuțitului răzuim semințele dinăuntru. (În cazul în care nu folosiți păstaia de vanilie, ci extract de vanilie sau zahăr vanilat, săriți peste acest pas).
    . Într-o cratiță cu fundul mai gros, turnam 500 de ml de lapte și adăugați păstaia și semințele de vanilie. Aduceți laptele la fierbere apoi opriți focul și lasam să infuzeze timp de jumătate de oră, sub capac, ca să fie foarte parfumat laptele.
    . Între timp, într-un castron încăpător, amestecăm cu telul 6 gălbenușuri crude cu 80 de grame de zahăr până când amestecul devine cremos.
    . Adăugăm peste amestecul de ouă 50 de grame de făină și amestecăm cu telul până la obținerea unei paste foarte omogene, fără cocoloașe.
    . Turnam 2/3 din laptele fierbinte peste amestecul din castron, amestecând constant cu telul. După ce se omogenizează bine, turnam totul peste laptele rămas în cratiță.
    . Punem cratița pe foc mediu și se amestecăm permanent cu telul, până ce începe să clocotească. Amestecam în continuare cu telul încă 1-2 minute, până crema se îngroașă bine.
    .Tragem de pe foc se îndepărtam păstaia de vanilie și se stoarcem bine. Dacă s-au format cocoloașe, trecem crema prin sită. Lasăm să se răcească până la temperatura camerei.

    3. Blatul l-am taiat in trei.
    Am asezat prima foaie,insiropam,am uns cu sirop de visine crema de vanilie, blat, insiropat, dulceata-crema-blat-crema de vanilie si dam la frigider pana se intareste complet crema.
    Topim ciocoata cu 50 ml frisca si turnam peste crema si decoram.
    Tortul inima se serveste rece, ornat cu frisca, bomboane sau inimioare din pasta de zahar.

Comments

comments