Prajitura cu mere si bezea

RETETA PRAJITURA CU MERE SI BEZEA

 

INGREDIENTE NECESARE PRAJITURA CU MERE SI BEZEA

  • 2kg mere
  • 130 gr zahar tos
  • 2pliculete zahar vanilat

BLAT

  • 300 gr faina
  • 5 galbenusuri
  • 250 gr zahar tos
  • 180 ml ulei
  • 125 ml apa clocotita
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 pl drojdie uscata
  • 1 pl praf de copt
  • zeama de la o lamaie

BEZEA

  • 5 albusuri
  • 150 gr zahar tos

MOD DE PREPARARE PRAJITURA CU MERE SI BEZEA

  1. Spalam merele si le curatam de coaja,le dam pe razatoare si le calim impreuna cu zaharul tos si cu 2 pl de zahar vanilat.
  2. Amestecam praful de copt cu sucul de la lamaie
  3. Facem o spuma din mixarea galbenusurilor cu zaharul.Peste spuma obtinutam adaugam uleiul si apa clocotita si mixam in continuare dar la viteza mare.In compozitia rezultata adaugam drojdia uscata,praful de copt stins,coaja rasa de lamaie, un praf de sare si mixam in continuare.
  4. In compozitie, faina se adauga putin  cate putin amestecand cu o spatula de jo in sus pana se omogenizeaza.Aluatul final trebuie sa fie nici prea subtire nici prea gros.
  5. Ungem o tava cu  unt si o tapetam cu faina.Turnam blatul obtinut in tava,adugam merele deasupra,dupa care introducem tava  in cuptorul preincalzit si coacem prajitura la foc mic timp de 40 de minute.
  6. Ne apucam de bezea.Batem albusurile cu zaharul pana devine o spuma tare.Cu 5 minute inainte de a fi gata prajitura ,o scoatem din cuptor si adaugam spuma de albusuri peste.O mai lasam in cuptor pana ce bezeaua prinde o crusta aurie.

Suna delicios? Mmmm chiar este!!! Si asa e sezonul merelor…Enjoy!

 

Comments

comments