Pate de casa din ficat de pui

RETETA PATE DE CASA DIN FICAT DE PUI

De multe ori v-ati gandit sa nu mai cumparati alimente gata preparate din comert si sa mancati ceva bun facut in casa.Astazi cu reteta care o sa o prezint vreau sa va conving ca ceea ce cumparati din comert se poate realiza foarte usor si acasa si este mult mai sanatos.Imi place mult pate-ul in special cel din pui,culmea e ca ficatul de pui nu imi place deloc.Cu pate-ul facut in casa am cresut ,era singura modalitate in care acceptam  ficatul si sa beneficiam de tot ce ofera el!Am inceput sa prepar pate-ul acasa cand acum mult timp m-am imbolnavit foarte tare de la un pate cumparat.Sper sa va placa si sa fiti atenti la ce mancati!

INGREDIENTE NECESARE PATE DE CASA DIN FICAT DE PUI

  • 400 g ficat de pui
  • 75-100 g unt
  • 3 galbenusuri fierte de ou
  • 5-6 boabe de piper
  • 1 bucata de 4-5 cm de praz/1 ceapa mica
  • sare
  • piper macinat

MOD DE PREPARARE PATE DE CASA DIN FICAT DE PUI

  1. Curatam ficatul de punguta de fiere cu foarte mare atentie. Il spalam si il punem intr-o craticioara. Il acoperim cu apa (apa sa depaseasca ficatul cu 2-3 degete), adaugam prazul/ceapa, taiat in ineluse subtiri, boabele de piper si 1 lingurita de sare.
  2. Fierbem ficatul pana este complet patruns (cca 20-30 de minute), la foc mic. Cu o lingura, luam spuma formata la suprafata apei.
  3. Fierbem 3 oua tari, pt cca 8-9 minute, le curatam, le taiem in doua pe lungime si extragem galbenusul.
  4. Dupa ce ficatul a fiert, il trecem rapid printr-un jet de apa calduta si il lasam sa se raceasca.
  5. Punem in robot ficatul rece, prazul, galbenusurile de ou, sare(daca mai este nevoie), piper macinat si untul moale (puneti doar 75 g la inceput si daca nu este suficient de cremos pentru gustul vostru, mai adaugati inca 25-30 g unt).
  6. Mixam pana cand obtinem un pate fin si cremos.

Pofta buna!

 

Comments

comments