Panzanella

RETETA PANZANELLA

 INGREDIENTE  PANZANELLA

  • 350 g paine traditionala
  • 200 g rosii proaspete
  • 2 cepe
  • 1 castravete
  • 1 legatura busuioc
  • otet de vin rosu
  • ulei de masline extra virgin
  • piper alb

MOD DE PREPARARE PANZANELLA

1. Taie painea in felii subtiri si asaza-le intr-un vas din ceramica. Pune apa peste ele, astfel incat sa fie acoperite si lasa-le 20 de minute.

2. Intre timp, curata si spala cepele, rosiile, busuiocul si castravetele. Taie toate legumele si zarzavatul in bucatele si rastoarna-le intr-un castron.

3. Scoate painea din apa si las-o sa se scurga bine, apoi faramiteaz-o peste legume.

4. Adauga dupa gust sare, piper alb, otet de vin rosu si ulei de masline. Amesteca totul bine. Salata se serveste dupa aproximativ 30 de minute.

“Panzanella” este o reteta traditionala rustica din zona Toscanei, o salata servita atat la micul dejun, cat si ca gustare intre mese ori aperitiv.Combinatia dintre rosii proaspete si painea de casa rumenita este absolut fabuloasa.
                                         Pofta buna!

Comments

comments