Muschiulet de porc cu sos de gutui

RETETA MUSCHIULET DE PORC CU SOS DE GUTUI

Ca tot e sezonul gutuilor si imi plac foarte mult,m-am gandit sa prepar ceva cu gutui.Si l-a ce m-am gandit? Cert e ca nu m-am gandit  la desert ci la un muschiulet de porc cu sos de gutui.L-am servit la ziua mea de nastere si vreau sa va spun ca nu a mai ramas nimic..by the way..bine ca am reusit sa fac poza inainte:)

INGREDIENTE NECESARE MUSCHIULET DE PORC CU SOS DE GUTUI

  • 1,5 kg muschiulet de porc
  • 1 l de vin alb dulce
  • piper boabe
  • 1,5 kg gutui
  • 1 l apa
  • 6 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 4 lg unt

MOD DE PREPARARE MUSCHIULET DE PORC CU SOS DE GUTUI

  1. Muschiuletul se taie in bucati de 5 cm pe 5 cm si 5 cm inaltime.Se sareaza dupa gust si se aseaza intr-o oala peste care se adauga vinul si boabele de piper.Se pune la foc mic acoperind oala cu un capac.Dupa o ora jumate de fiert se poate verifica daca  e gata.
  2. Gutuile se spala se curata se taie in bucati aproximativ de 2 cm.Se calesc 5 minute in unt dupa care stingem cu 600 ml apa clocotita.Se lasa la fiert 2 minute.Intre timp se caramelizeaza zaharul si apoi se dizolava in 200 ml apa clocotita.Faina se amesteca bine cu 300 ml de apa.Caramelul si faina se adauga peste gutuile care fierb si se mai da un clocot.

Pofta buna!

Comments

comments