Muraturi pentru iarna

RETETA MURATURI PENTRU IARNA

A cam venit vremea muraturilor, pana si borcanele parca cer sa fie umplute cu tot felul de muraturi de la traditionalele patlagele, castraveti, conopida si gogosari pana la altele ceva mai sofisticate.
Din octombrie pana in mai, muraturile se servesc ca aperitive in diverse sortimente schimband gustul greu al grasimilor si fripturilor.
Inainte de orice borcanele trebuiesc sterilizate fie prin fierbere in apa, fie prin tinerea lor la cuptor.

INGREDIENTE NECESARE MURATURI PENTRU IARNA

Aceste ingrediente sunt generale pentru orice fel de muratura.

  • telina cu frunze
  • usturoi
  • arpagic
  • morcovi
  • mere
  • ardei iute
  • chimen
  • 2 legaturi de tulpini de marar pentru 15 l de apa
  • 4-5 radacini hrean
  • 4 crengute de visin
  • 3-4 legaturi de cimbru

ZEAMA

  • 2 linguri de sare la un litru de apa
  • 30 grame piper pentru un borcan de 10 l
  • 2 linguri de mustar pt un borcan de 10 l
  • 4 l de otet la 15 l de apa
  • o aspirina

MOD DE PREPARARE MURATURI PENTRU IARNA

  1. Legumele, zarzavaturile si condimentele dau aroma si pastraza tari muraturile. Daca le mai tai si ornamental si le aranjezi cu migala, dau borcanului de muraturi un aer deosebit decorativ.

Comments

comments