Limoncello facut in casa

Limoncello este  o bautura rafinata cu un gust patrunzator de lamaie.Nu sunt o fana a bauturilor alcolice dar cand vine de ceva fin si mai ales natural facut in casa nu refuz.V-am pregatit pt voi o reteta de limoncello facut de manutele voastre.

INGREDIENTE NECESARE LIMONCELLO

  • 2 kg lamai cat mai proaspete si mai verzi
  • 1kg de zahar
  • 1 l alcool,tuica,vodca tare,rachiu

MOD DE PREPARARE LIMONCELLO

  1. Lamaiile se spala si se sterg bine apoi se curata foarte fin de coaja.Se pun cojile intr-un borcan sau damigeana si se adauga zaharul.Dam borcanul sau damigeana in camara si o tinem la inuneric 3 saptamani,agitam de cateva ori pe zi pentru a se topi zaharul.
  2. Cand s-a topit complet se adauga alcoolul si se mai tine in camara 10 zile apoi se completeaza cu alcool in functie de cat de tare preferati limoncello.
  3. Cojile nu le arunc,le pun intr-un borcan si le presar cu zahar.Le pastrez pentru prajituri.

Comments

comments