Legume de vara coapte

Reteta Legume de vara coapte

In urma cu un an am strabatut tara noastra, ma abat putin de la subiect tara noastra e minunata si sunt atatea locuri minunate de  vizitat…dar sa revenim la mancarea noastra,primul popas pe care l-am facut a fost la mine in zona moldova la o manastire.Bineinteles cand am ajuns la manastire ,calugarii ne-au invitat la masa.Am nimerit o zi de post..si ne-au servit nici nu stiu cum sa o numesc tocana de legume,legume coapte ,salata calda de legume…nu stiu:)) pana la urma le-am numit legume de vara coapte..poat doar sa va spun ca ce am mancat a fost dumnezeiesc..

Ingrediente necesare:LEGUME DE VARA COAPTE

  • ciuperci de padure(atunci era sezonul lor) dar puteti folosi orice fel
  • 2 ardei
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe
  • usturoi
  • 3 patlagele rosii le puteti inlocui cu rosii
  • verdeata de care doriti
  • sare si piper
  • ierburi aromate dupa preferinta(eu am folosit cimbru si busuioc)

Mod de preparare:LEGUME DE VARA COAPTE

  1. Este foarte simplu de pregatit, nu implica multe tehnici.Curatati legumele, le taiati dupa pofta inimii,potriviti de sare si piper le dati la cuptor timp de 60 de minute…si rezultatul e dumnezeiesc, o combinatie de gusturi si arome dementiala.

Pofta buna! Puteti servi ca fel principal, ca salata calda sau rece, ca si garnitura, cum doriti voi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments