Lava cake

RETETA LAVA CAKE

Ciocolata? Cine nu ar manca ciocolata? Cred ca daca as putea,eu personal as manca ciocolata dimineata,pranz si seara.Sa revenim la ale noastre:)).Vreau sa impartasesc cu voi unul dintre deserturile mele preferate care bineinteles contine multa ciocolata si anume lava cake.

Lava cake sau vulcanul de ciocolata este o prajitura pe baza de ciocolata cu interiorul lichid.Acest vulcan de ciocolata a fost descoperit din greseala de un bucatar francez care a lasat prajiturile cu ciocolata prea putin timp in cuptor,astfel mijlocul prajiturilor au ramas necoapte iar cand le-a taiat,interiorul a inceput sa curga ca lava unui vulcan.Lava cake se sereste fierbinte imediat ce a fost scoasa din cuptor alaturi de fructe proaspete,sosuri,inghetata.

INGREDIENTE NECESARE LAVA CAKE

  • 4 ouă
  • 60 g zahăr (pudră)
  • 30 g făină (cernută)
  • 170 g ciocolată
  • 50 mL smântână de gătit 32%
  • 100 g zahăr
  • 130 g unt
  • 10 ml coniac
  • 10 g sare (grunjoasă)

MOD DE PREPARARE LAVA CAKE

  1. Cele 115 gr de unt și ciocolata se topesc la bainmarie și amestecam până se omogenizează. Separam cele 2 ouă, din care folosim doar gălbenușurile. Împreună cu 2 ouă întregi și cu 60 gr de zahăr si mixam. Incorporam cele două compoziții (ouăle și ciocolata) și adaugam făina, care se cerne. Amestecam  cu un tel și se aerează.
  2. Într-o formă de souflle, din aluminiu, de unică folosință, tapată cu unt și făină, punem aluatul de ciocolată până sus. Punem la cuptorul încins la 180C, timp de 15 minute. Se servește cu înghețată de vanilie, caramel sărat și dulceață de fructe de pădure.
  3.    Obtional pentru caramelul sărat: topim 100 gr de zahăr, apoi flambam cu coniac în momentul în care nu mai există niciun cristal de zahăr și este complet topit. Punem  smântâna de gătit și 15 gr de unt, amestecam și lasăm la răcit la temperatura camerei, iar la final adăugam sarea.

Problema este ca niciodata nu poti manca una singura:)).Pofta buna si spor la treaba!

Comments

comments