Inghetata de capsuni

Reteta inghetata de capsuni

Cine nu adora capsunile?Mai ales cand este sezonul lor si gasim tarabele pline cu capsuni,in cazul meu sunt mai noocoasa le culeg direct din gradina proaspete si coapte.Pt. aceasta zi calduroasa de vara va propun o inghetata de capsuni racoritoare si de sezon.

Ingrediente necesare reteta:INGHETATA DE CAPSUNI

  • 200 g crema de branza
  • 300 ml smantana
  • 200 g zahar
  • 300 g capsuni
  • 150 g biscuiti

Mod de preparare reteta:INGHETATA DE CAPSUNI

  1. Curatam capsunile de codite,turanam 100 g zahar peste ele si le lasam sa isi formeze siropul.
  2. Amestecam smantana cu 100 g zahar si mixam foarte bine pana devine frisca.Dupa ce s-au insiropat capsunile le amestecam cu crema de branza si mixam foarte bine
  3. La final adaugam  frisca si amestecam toata compozitia foarte bine.Punem in forme rotunde,  sau orice forme aveti,eu am folosit forme de briose, crema obtinuta,presaram cu biscuiti maruntiti si dam la congelator cateva ore.

Pofta buna!

 

Comments

comments