Friptura din pulpa de mistret

RETETA FRIPTURA DE PULPA DE MISTRET

Astazi va propun un deliciu, o friptura de pulpa de mistret.Intr-adevar este mai greu de gasit  dar isi merita fiecare efort si fiecare banut pentru ca este un deliciu.Mmmm abia astept sa fie gata.

INGREDIENTE NECESARE FRIPTURA PULPA DE MISTRET

  • 1 bucata pulpa de mistret aproximativ 1 kg
  • 1 bucata de telina
  • 2 ceape
  • 1 capatana  usturoi
  • piper boabe
  • cuisoare
  • foi de dafin
  • cimbru
  • sare
  • 400 ml vin alb
  • 150 gr kaizer
  • 50 gr unt
  • 2 linguri mustar

MOD DE PREPARARE FRIPTURA PULPA DE MISTRET

  1. Punem carnea la marinat pentru 48 de ore ,acesta este cel mai important lucru pt friptura noastra.Marinarea se face astfel:Intr-un vas asezam telina taiata felii subtiri ,dupa care punem carnea de mistret ,presaram cu sare ,piper,usturoi ,cuisoare  si foi de dafin.La final punem ceapa taiata solzisori.Turnam vinul peste toate ingredientele si tinem la rece pt 48 de ore.
  2. Intr-o tigaie topim untul si prajim feliile de kaizer in unt ,peste kaizer adaugam si ceapa taiata solzisori.
  3. In tigae adagam si bucatile de carne dupa ce le-am lasat la marinat 48 de ore peste care aduagm si usturoi.
  4. Intre timp  pregatim un sos din mustar ,cimbru si un pahar din zeama in care a stat carnea la marinat.Sosul se toarna peste carne si se mai adauga  zeama de la marinare atat cat sa acopere .Dam totul la cuptor pentru cateva ore la foc foarte mic.Este un deliciu.Va garantez!

 

 

Comments

comments