Focaccia

RETETA FOCACCIA

Focaccia e o specialitate italiana, un fel de paine, si se face in diverse variante, fie simpla, fie asezonata cu sare, rozmarin, busuioc, oregano, fie cu diverse umpluturi, exista chiar si variante dulci de focaccia. Se poate manca ca atare, fie cu diverse mancaruri.

M-am indragostit de acest preparat,acum un an de zile cand mi-am petrecut vacanta de vara in Italia.As manca focaccia mereu,la orice ora,cu orice fel de mancare.Iubesc acest preparat si sper sa va placa si voua.

INGREDIENTE NECESARE FOCACCIA

  • 250 gr faina
  • 150 ml apa
  • 25 ml ulei de masline
  • 2 linguri de apa
  • 1 lingura zahar
  • 1 jum lingura sare
  • 1 pl drojdie uscata
  • o jumatate lingurita oregano

MOD DE PREPARARE FOCACCIA

  1. Amestecam intr-un vas apa calduta, zaharul si uleiul apoi adaugam faina, sarea si drojdia. Framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Ungem o tava rotunda cu diametrul de cca 26 cm cu ulei de masline. Aplatizam aluatul si il asezam in tava avand grija sa aiba ulei pe ambele parti ca sa nu formeze crusta. Se lasa sa creasca la loc cald pana isi dubleaza volumul.
  2. Apasam aluatul cu degetele pana atingem fundul tavii aluatul intinzandu-se astfel pe toata suprafata tavii. Amestecam doua linguri ulei de masline cu doua linguri de apa si ungem pe toata suprafata.Presaram oregano pe toata suprafata.Dam la cuptor pana  sa se rumeneste usor

Pofta buna!

Comments

comments