Fasole boabe grasa

RETETA DE FASOLE BOABE GRASA

Am fost invitata de 1 decembrie la niste prieteni.Ghiciti cu ce am fost servita?Cu o portie copioasa de fasole boabe.Nici acum nu am inteles de ce e traditional sa manancam fasole boabe cu carnati sau ciolan afumat.Cred ca e suficient de ieftina sa si-o permita orcine .O mancare gustoasa,satioasa si a devenit si traditonala.Vreau sa impart aceasta reteta cu voi,dragii mei! Si asa e si perioada postului,prinde numai bine!

MOD DE PREPARARE FASOLE BOABE GRASA

Am pus la inmuiat de aseara jumatate de kg de fasole alba boabe.Am spalat-o bine si am pus-o la fiert in apa cu sare ,foi de dafin ,o crenguta de cimbru,un morcov,o ceapa,o rosie.Am lasat la fiert o ora jumate.Cand fasolea a fost aproape gata,am pus doula linguri de ulei la incins.Am taiat subtire doua cepe,un morcov,o radacina de patrunjel,un ardei.Dupa ce legumele s-au calit am rasturnat fasole peste ele ,dupa ce am scos ierburile cu care au stat la fiert.Dupa 20 de minute am turnat peste fasole 1 litru de suc de rosii facut in casa, am mai lasat 15 minute pe foc,am pesarat cimbru proaspat.V-am prezentat aceasta reteta ca pe o poveste.O poveste minunata,condimentata cu sare si piper.Pofta buna!

 

Comments

comments