Escalop de vitel cu ciuperci

Reteta Escalop de vitel cu ciuperci

Ce poate fi mai bun intr-o singura imbucatura? Carne frageda de vitel,ciuperci proaspete si o savoare de vin alb.Mmmm deja mi se face pofta..Aceasta este o reteta draga mie,sper sa va placa si voua!

INGREDIENTE NECESARE ESCALOP DE VITEL CU CIUPERCI

  • carne de vitel
  • 1,2 kg ciuperci proaspete
  • 50 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 50 ml vin alb
  • ardei iute
  • patrunjel proaspat
  • 1 catel de usturoi

MOD DE PREPARARE ESCALOP DE VITEL CU CIUPERCI

  1. Carnea se taie felii subtirii,atentie foarte subtiri!Intr-o tigae  punem untul la topit impreuna cu o lingura de ulei de masline.,se adauga usturoiul zdrobit si ardeiul iute doar cat sa isi ia aroma uleiul apoi se scot.Feliile de carne le presarm cu sare si piper,apoi le tavalim prin faina alba.Le tragem in tigae 2, 3 minute cat isi prin culoarea
  2. In grasimea lasata de la carne,calim ciupercile dupa ce au fost spalate si taiate in 4 sau dupa preferinta,pana ce scade apa.
  3. Dupa ce s-au calit ciupercile adugam carnea peste ele,vinul alb,mai lasam pe foc 5 minute si la sfarsit adugam verdeata.

Eu l-am servit cu mamaliguta,da merge foarte bine si cu paine,cu garnitura de orez sau cartofi,in functie de preferinte!

Comments

comments