Dulceata de zmeura picanta

RETETA DULCEATA DE ZMEURA PICANTA

Umblam ca niste furnicute prin pietele pline cu fructe.Ne pregatim camara  cu proviziile pentru mult asteptata iarna.Hai sa punem primele borcane ,cu o minunata dulceata picanta de zmeura.

INGREDIENTE NECESARE RETETA DULCEATA DE ZMEURA PICANTA

  • 2kg zmeura
  • 1,2 kg  zahar
  • 400 ml apa
  • 2-3 lamai
  • 4-5 boabe piper rosu

MOD DE PREPARARE DULCEATA DE ZMEURA PICANTA

  1. Trece zmeura printr-un jet de apa rece si lasa-o sa se scurga intr-o sita.Pune-o in vasul in care vrei sa faci dulceata.
  2. Presara zaharul,amesteca usor,lasa la rece 3-4 ore sau pana a doua zi.Inainte  de a pregati dulceata,toarna zeama de lamaie proaspat stoarsa.
  3. Pune totul la foc mic,amestecand din cand in cand.Dupa aproximativ o ora,pune piperul macinat si lasa cinci minute pe foc.
  4. Toarna dulceata fierbinte, in borcane sterilizate,capseaza-le si aseaza-le cu gura in jos pentru 2-3 ore.

Pofta buna!

 

Comments

comments