Cuscus cu sos de morcovi

RETETA CUSCUS CU SOS DE MORCOVI

Ca tot urmeaza perioada postului as vrea sa va incant cu o delicioasa speciala pentru perioadele de post dar nu numai.Se prepara foarte repede, este o reteta gustoasa si sanatoasa

INGREDIENTE NECESARE RETETA CUSCUS CU SOS DE MORCOVI

  • 1 cana de cuscus
  • 1 ardei gras rosu
  • 7 morcovi
  • 1 ceapa mare data pe razatoare
  • ulei de floarea soarelui
  • scortisoara
  • ienibahar
  • sare
  • piper
  • zahar

MOD DE PREPARARE RETETA CUSCUS CU SOS DE MORCOVI

  1. Pune cuscus-ul intr-un bol si adauga sare.Toarna apa fierbinte peste el pana il acoperi.Pune un capac si lasa-l acoperit 15 minute.Fierbe morcovii 10 minute,apoi taie-i rondele.
  2. Soteaza-i intr-o tigae cu ulei incins,adaugand apoi ceapa si ardeiul.Lasa legumele sa se caleasca 2-3 minute,apoi toarna sucul de rosii,scortisoara,ienibaharul si putina apa.
  3. Lasa totul sa fiarba 15 minute.Strecoara apa de cuscus, adauga putin ulei si amesteca-l bine.
  4. Aseaza-l pe un platou iar pe deasupra toarna sosul de morcovi si mirodenii.

Cuscus-ul cu sos de morcovii este o reteta delicioasa de post,care te ajuta  sa variezi meniul monoton format doar din legume.Aceasta este o reteta simpla si la indemana care va v-a rasfata papilele gustative in urmatoare perioada de purificare trupeasca si spirituala.

Pofta buna!

 

Comments

comments