Creveti picanti cu rosii si usturoi

RETETA CREVETI PICANTI CU ROSII SI USTUROI

De cand ma stiu nu mananc nici un fel de pete culmea ca imi place sa gatesc orice fel de peste:)) dar nu-l mananc si nimic de ce tine de peste,icre ,fructe de mare sau restul.Toate pana intr-o zi:)).Unchiul meu care locuieste in Italia e fan bucatarie,gateste foarte bine si ii place sa manance la fel de bine.In vacanta de vara ne-a vizitat si ne-a gatit o portie de tagliate cu creveti si sos de vin,o nebunie!!.De atunci sunt inebunita dupa creveti,nu am stiut ce am pierdut pana atunci:)).Aceasta reteta ii apartine sper sa va placa la fel de mult cum imi place mie.

INGREDIENTE NECESARE CREVETI PICANTI CU ROSII SI USTUROI

  • 500 grame de creveti
  • 1 rosie mare
  • 3 catei de usturoi
  • ardei iute
  • sare,piper
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 30 ml vin alb sec

MOD DE PREPARARE CREVETI PICANTI CU ROSII SI USTUROI

  1. Punem uleiul la incins cu usturoiul zdrbit si ardeiul iute taiat feliute.Lasam usturoiul pana se rumeneste incat sa parfumeze uleiul apoi il scoatem.Peste ardei iute adaugam rosia decojita si taiata cuburi.Lasam un minut rosia sa dea in clocot dupa care peste ea adaugam crevetii,presaram sare si piper,lasam 3 minute la foc mare amestecand mereu.
  2. Adaugam vinul si mai lasam 3 minute la foc.Oprim focul si adaugam patrunjel verde.

Sunt absolut geniali!

Comments

comments