CIORBA DE CARTOFI CU AFUMATURA

CIORBA DE AFUMATURA CU CARTOFI

Continuam tot cu afumatura , ce sa facem daca e sezonul ei:)) ce sa facem daca imi place, as manca oricand si oricum, kilogramele in plus ma mai trezesc din cand in cand:D.Haide-ti sa savuram impreuna o ciorba de afumatura cu cartofi ca in Moldova

Ingrediente necesare pt ciorba de afumatura cu cartofi:

  • 1 kg de cartofi
  • 300-500 de grame afumătură, eu am folosit 500 de grame de coasta afumată, care a avut și carne
  • 1 ceapă mare
  • 3 morcovi
  • 1 țelină
  • 200 ml. suc proaspăt de roșii sau 150 ml. bulion de casă
  • patrunjel si marar verde
  •  200 de grame de smântână lichidă pentru gătit (20-30% grăsime)
  • sare si piper
  • ardei iute

Mod de preparare ciorba de afumatura cu cartofi:

  1.   Punem afumătura la fiert într-o oală cu 4 litri de apă rece la foc potrivit și adunam spuma de la suprafață de câteva ori.În funcție de cât de repede va fierbe carnea afumată, atât de repede vom termina și ciorba, pentru că legumele și cartofii se gătesc foarte rapid. Eu am fiert-o cam 1 oră, timp în care s-a frăgezit foarte bine. După fierbere, am dezosat complet carnea și am tăiat-o în cubulețe potrivite.
  2.   Adaugam legumele tocate, dacă e nevoie se completează cu apă. După ce zeama dă din nou în clocot, adugam cartofii bine scurși de apă. Adaugăm în zeamă și cubulețele de carne afumată și  gustăm zeama dacă e suficient de sărată ca să asezoneze și cartofii în timpul fierberii.Se presară pe deasupra paprika (boiaua) și se amestecă.
  3. . Fierbem ciorba în clocote potrivite până când legumele și cartofii s-au pătruns bine, apoi adaugam sucul de roșii proaspăt sau bulionul și se mai clocotește de câteva ori, se gustă ciorba și se potrivește gustul final de sărat și piperat.Dupa preferinta se adauga si samntana.

 

Comments

comments