Alba ca zapada

RETETA ALBA CA ZAPADA

Ne mai desparte o singura zi de  sarbatoarea Nasterii Domnului .Am incheiat seria prajiturilor cu Alba ca zapada.O prajitura de sezon,scoasa din caietul cu retete al mamei.Nu stiu daca si la voi este asa ,dar la mine este prajitura copilariei mele.Nu era Craciun  fara sa avem Alba ca Zapada.

INGREDIENTE NECESARE ALBA CA ZAPADA

Foi:

  • 3 oua
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri lapte
  • 550 grame faina
  • 1 lingurita praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 1 praf de sare

Crema

  • 1 l lapte
  • 200 gr zahar
  • 200 gr gris
  • 300 gr unt
  • 2 lamai
  • 1 pastaie de vanilie
  • zahar pudra

MOD DE PREPARARE ALBA CA ZAPADA

  1. Intr-un vas, batem ouale cu sarea,uleiu si zaharul pana se topeste zaharul.Adaugam faina cu praful se copt si framantam aluatul.Iese un aluat lipicios.Lasam aluatul la dospit 20 minute.Dupa ce a stat la dospit ,ne apucam de foi.Impartim aluatul in 4 parti egale.Intindem fiecare parte foarte subtire si le coacem pe dosul tavii.
  2. Le coacem la 200 grade timp de 5 minute.Cand sunt usor rumnite pe margini le dam deoparte.
  3. Pentru crema punem la fiert lapte,zahar,pasti de vanilie,coaja rasa de lamaie.Cand laptele clocoteste adugam grisul si amestecam repede cu un tel sa nu faca cocoloase.Lasam sa dea in clocot 3 minute si oprim.Cand se raceste adugam untul si zeama de lamaie.
  4. Se imparte crema in 3 parti care se intinde pe fiecare parte.Se aseaza deasupra greutati ca sa tina prajtura tare,asa stiu ca facea bunica :)).Lasam sa stea 12 ore.Cand e gata presaram cu zahar pudra si taiem dupa dorinta.

Este o prajitura fina si parfumata in tonul cu sezonul rece.

 

Comments

comments