Tortelini de casa cu spanac si sos picant

Reteta tortelini de casa cu spanac si sos picant

Ador pastele,le-as manca oricand in orice combinatie inedita.Cand gatesc paste ,le folosesc pe cele de calitate superioara.Dar calitatea cea mai superioara o au pastele de casa.Am inceput din ce in ce mai des sa gatesc paste de casa si sunt foarte multumita de rezultat.Astazi vreau sa va prezint si voua tortelini de casa cu spanac si sos picant.

Ingrediente necesare tortelini de casa cu spanac si sos picant

Pt. aluat

  • 350 g faina
  • un praf de sare
  • 125 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline

Pt. compozitie

  • 100 g spanac congelat
  • 1/4 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • ulei extravirgin

Pt sos

  • 1 ceapa mica
  • 2 ardei mari
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 lingura bulion rosii
  • 2 ardei chilli uscati (mici)
  • sare
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare tortelini de casa cu spanac si sos picant

  1. Amestecam faina cu un praf de sare si o intindem pe o suprafata de lemn (este important sa nu fie rece). Sapam in  mijocul fainii si punem jumatate din cantitatea de apa calduta. Apa o incorporam usor . Treptat, adaugam restul de apa si uleiul de masline si framantam aluatul pe blatul de lemn. Aluatul rezultat trebuie sa fie usor de modelat si intins.
  2. Incepe partea mea preferata, pregatirea compozitiei.Pentru asta , calim ceapa si usturoiul.
    Dupa ce acestea s-au inmuiat, adaugam spanacul .Lasam spanacul la foc mic, atat timp cat este nevoie incat sa scada sosul.
  3. Impartim aluatul in 2 parti egale si formam 2 foi intinse maxim de bine si de subtire. Formam tortelini astfel: pe prima foaie punem gramajoare mici din compozitia de spanac.  Lasam 1-2 cm intre gramajoare, pentru a le putea taia si portiona. Apoi, asezam deasupra cea de-a doua foaie, in asa fel incat sa acoperim in totalitate gramajoarele de spanac. Cu o furculita definim  usor fiecare gramajoara de spanac apasand usor pe marginile lor. Le taiem  individual cu un cutit  foarte ascutit
  4. Le punem la fiert in apa cu sare pana cand apa deja fierbe, pana ies la suprafata.
  5. Pentru sos, calim ceapa tocata marunt.Adaugam ardeiul taiat cubulete si il lasam la calit 3-4 minute. Sosul de rosii se toarna in tigae  si se lasa sa fiarba la foc mic cateva minute. Asezonam  cu sare si cei 2 ardei chili tocati marunt. Aruncam pastele in sos la foc mare cateva secunde pentru a se imbina aromele.

Pofta buna!

Comments

comments