Tort de mere

RETETA TORT DE MERE

Tortul de mere este preferatul meu.Este foarte racoros,gustos si se prepara foarte repede.Weendu-ul care a trecut am fost in vizita la prieteni si bineinteles ca nu am scapat ,am avut cerinta de tort de mere:)) si am facut!

INGREDIENTE NECESARE TORT DE MERE

  • 50 grame unt
  • 10 mere potrivite
  • 15 linguri zahar
  • 10 oua
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri ulei
  • 1 pl praf de copt
  • 500 grame smantana
  • 1 esenta vanilie
  • sare
  • fulgi de ciocolata(obtional)

MOD DE PEPARARE TORT DE MERE

  1. Curatam merele de coaja si de cotorul din interior cu ajutorul unei ustensile speciale,daca nu aveti ,merge si cu un cutit cu varf ascutit.Le punem in tava rotunda pentru tort ,adaugam peste ele 3 linguri de zahar si untul taiat bucatele.Le dam la cuptor 15 minute,cuptorul incalzit in prealabil.
  2. Cat stau merele la cuptor,pregatim aluatul.Separam albusele de galbenuse.Mixam galbenusele cu 10 linguri de zahar pana se topeste zaharul.Treptat se aduga 10 linguri de ulei,apoi 10 linguri de faina amestecata cu praful se copt.Se mixeaza bine.
  3. Separat batem albusele bine cu un praf de sare pana devin o spuma tare.Se adauga peste galbenuse si se amesteca de jos in sus.
  4. Se scot merele din cupor si se adauga compozitia de aluat peste ele.Compozitia trebuie sa aiba o compozitie cremoasa nici groasa nici subtire.Se lasa la cuptor 40 minute la 180 grade.
  5. Frisca se realizeaza din 500 grame  de smantana cu 2 linguri de zahar si esenta de vanilie.Se mixeaza bine pana devine o frisca tare.Se scoate tortul din cuptor se lasa sa se raceasca, se orneaza cu frisca si cu ce mai doriti si se lasa 3-4 ore la rece.

Eu nu am avut timp de un ornament sofisticat ,l-am ornat simplu cu frisca peste care am adaugat fulgi de ciocolata(obtional).Si nici timp de multe poze nu am avut pentru ca nici bine nu l-am scos din frigider si deja era devorat:)).Sunt sigura ca o sa va placa.

Comments

comments