Tarta de legume cu blat de mamaliga

RETETA TARTA DE LEGUME CU BLAT DE MAMALIGA

 

INGREDIENTE NECESARE TARTA DE LEGUME CU BLAT DE MAMALIGA

  • 850ml apa
  • 250g malai
  • 1 lingura oregano proaspat, tocat
  • 1 ardei gras ,galben sau rosu, taiat fasii
  • 1 ceapa rosie, tocata solzisori
  • 1 dovlecel
  • 2 rosii
  • 100g  mozzarela
  • masline negre
  • sare si piper
  • ulei de masline

MOD DE PREPARARE TARTA DE LEGUME CU BLAT DE MAMALIGA

  1. Punem apa la fiert cu un varf de sare. Adaugam malaiul si amestecam incontinuu, la foc mediu, pentru 5 minute.
  2. Adaugam oregano, sarea si piperul (dupa gust) si turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu ulei (noi am folosit tava rotunda pentru prajituri cu fundul detasabil). Avem grija sa ridicam un pic marginile compozitiei.
  3. Aranjam pe deasupra ardeiul gras, ceapa tocata, feliile de dovlecel si rosii, mozzarella data pe razatoare. Presaram maslinele negre, fie ca folosim cu tot cu sambure, fie tocate. Cu o pensula ungem maslinele cu putin ulei de masline.
  4. Coacem in cuptorul pre-incalzit pentru 15-20 minute. Se serveste imediat.

 

Comments

comments