SUPA DE PUI CU GALUSTE

SUPA DE PUI CU GALUSTE

Maine la pranz o sa pregatesc aceasta minunata supa de pui cu galuste sper sa puneti reteta in practica cat mai repede ­čÖé

Ingrediente necesare supa de pui cu galuste:

  • 1,5 ÔÇô 2 kg. carne de pui cu os
  • 3 morcovi mari
  • telina, radacina de patrunjel, pastarnac
  • 1 ceapa mare
  • sare si piper
  • patrunjel verde pentru presarat
  • 1 ou mare
  • 60 de grame de gris

Mod de preparare pt supa de pui cu galuste:

  1. Intr-o oala mare, punem la fiert carnea in 4-5 litri de apa rece, impreuna cu 1 lingurita de sare.. Cu o lingura sau o spumiera, se aduna spuma formata la suprafata de cateva ori.
  2. Dupa ce la suprafata lichidului din oala nu se mai formeaza spuma, Adaugam si legumele in oala si se continua fierberea la foc foarte mic,  pana cand atat carnea cat si legumele sunt bine fierte. Dupa ce carnea si legumele s-au fiert bine, le scoatem din oala . Dupa preferinta, o parte din carne, curatata de oase si pielita, adauga ino putem adauga si in  supa.
  3. . Supa ramasa in oala o strecuram pana ramane limpede.Pregatim galustele:Oul se bate cu furculita i doar atat cat sa inceapa sa formeze putina spuma la suprafata.
  4. Adaugam grisul , in timp ce amestecam intr-una cu furculita. In final,  lasam pasta obtinuta sa se odihneasca la temperatura timp de 10-15 minute. In acest timp, grisul se va imbiba cu oul si pasta va deveni mult mai consistenta.
  5. Luam mici cantitati din aluatul pentru galuste deja odihnit, care il lasam sa cada in supa care fierbe.Dupa ce epuizam aluatul pregatit,  aducem supa la fierbere apoi oprim  focul .

Pofta buna!

Comments

comments