Sos de rosii de casa

SOS DE ROSII DE CASA

Ador sosul de rosii si il folosesc foarte des in bucatarii,la paste,la pizza,ciorbe ,supe,fripturi.tocane deci cum v-am spus il folosesc foarte des:)).Evit cat de mult pot sa folosesc produse conservante din comert mai ales cand stiu ca le pot face singura.De aceea in fiecare toamna imi adun recolta de rosii si realizez un sos de toata frumusetea.

INGREDIENTE NECESARE SOS DE ROSII DE CASA

  • 15 kg de rosii
  • 2 linguri sare pentru muraturi
  • 2 frunze de dafin
  • verdeturi proaspete:cimbru,oregano,busuioc
  • 1 legatura frunze de telina
  • 2 ardei iuti

MOD DE PREPARARE SOS DE ROSII DE CASA

  1. Rosiile se spala si se taie in 2 si se trec prin masina de facut suc.Sucul rezultat se pune la fiert.suc de rosii
  2. Cand sucul da in clocot,se spumeaza si se adauga telina,frunzele de dafin ,ardeii iuti cimbru si oregano.
  3. Se lasa la fiert pana ajunge la consistenta dorita.Se pune sarea,se scot verdeturile din suc si se adauga busuiocul.Se mai lasa sa dea in clocot cateva minute apoi se opreste..Se scoate si busuiocul.Sosul se toarna fierbinte in borcane,se capseaza si se rastoarna cu gura in jos.Se acopera cu paturi si se lasa 2 ,3 zile.Se lasa sa se raceasca lejer.Tine foarte mult timp.

Comments

comments