SALATA CAPRESE

SALATA CAPRESE

Tot e seara zic totusi sa mancam si ceva usor sa ne mai gandim la afumaturi maine!!!

Inchiem seara si totodata cina cu reteta usoara si delicioasa  , o salata, salata caprese.

Salata Caprese e o salata traditionala italiana, specifica regiunii Campania. La mama ei acasa, aceasta „insalata caprese” se pregateste cu mozarella de bivolita, rosii proaspete, ulei de masline si busuioc.

Ingrediente necesare pt salata caprese:

  • 250 gr mozarella
  • 2-3 rosii
  • 2-3 ramuri de busuioc
  • 1 catel mic de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline extravirgin
  • sare si piper

Mod de preparare salata caprese

  1. Branza o taiem in felii rotunde, cat mai egale, rosiile le spalam si le taiem  in felii rotunde, egale ca si grosime cu cele de branza. Cu astaam terminat, asezam pe farfurie alternand felii de rosii si de branza, presaram sare si frunze de busuioc si stropim cu ulei de masline si salata se poate servi.

Pofta buna si o seara linistita!

 

Comments

comments