Racituri din ciolan afumat

RETETA RACITURI DIN CIOLAN AFUMAT

Suntem in decembrie!!Cand ma uit pe fereastra si vad zapada deja ma cuprinde febra sarbatorilor.Sarabatorile de iarna sunt cele mai frumoase.Atatea obiceiuri,atata emotie dar sa nu uitam de mancare.Multa mancare gustoasa si traditionala.Astazi ma gandesc la Craciun si de aceea vreau sa impart cu voi aceasta reteta traditionala.Racituri din ciolan afumat.Le spun racituri ca asa se numesc la mine in Moldova,voi puteti sa o numiti piftie:)

INGREDIENTE NECESARE RACITURI DIN CIOLAN AFUMAT

  • un ciolan afumat
  • o capatana de usturoi
  • o ceapa
  • un morcov
  • piper boabe
  • sare
  • foi de dafin

MOD DE PREPARRE RACITURI DIN CIOLAN AFUMAT

  1. Ciolanul se spală, se taie şi se pune la fiert cu apă rece, care să acopere carnea şi s-o depăşească cu 2 degete.
  2. Se fierbe descoperit şi la foc mic, pentru ca zeama să rămână limpede. Când este aproape gata se pune o ceapă, un morcov, câteva boabe de piper şi o foaie de dafin.
  3. Când zeama a scăzut, ajungând sub nivelul cărnii, se ia oala de pe foc şi se scoate carnea şi legumele fierte. Carnea se desprinde de pe oase şi se aşează în boluri sau platouri puţin adânci. Când zeama s-a răcorit, se adaugă usturoi pisat după gust. Se potriveşte de sare, piper şi ustroi. Dacă ciolanul a fost prea gras, se lasă zeama să se răcească complet şi se adună grăsimea, care s-a ridicat deasupra, după care zeama se reîncălzeşte,se strecoară şi se toarnă peste carne după care se dau la rece să se închege.

    raciuri din ciolan afumat2

Comments

comments