Pui cu rozmarin, mamaliga rumenita si sos de hribi cu rosii

RETETA PUI CU ROZMARIN , MAMALIGA RUMENITA SI SOS DE HRIBI CU ROSII

V-am spus ca am revenit din vacanta  cu caietul de retete si vreau sa impart cu voi toate aceste gusturi exotice.Mi-a ramas gandul foarte mult la acest pui cu rozmarin , mamaliga rumenita si sos de  hribi cu rosii, sper sa va bucurati din plin de reteta si sa va placa la fel de mult ca si mine.

INGREDIENTE NECESARE:Pui cu rozmarin, mamaliga rumenita si sos de hribi cu rosii

  • 1 mana de hribi deshidratati
  • 400  gr rosii copate
  • 1 lingura pasta de tomate
  • jumatate de ardei iute rosu , proaspat
  • 1 legatura de busuioc proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • 500 gr mamaliga gata preparata
  • ulei de masline
  • 1 legatura de sparanghel
  • 200 gr piept de pui
  • 1 jum lingura seminte de fenicul
  • 20 gr parmezan
  • 4 felii de pancetta afumata
  • 150 gr de ciuperci pleurotus
  • 200 gr de spanac tanar
  • otet balsamic

MOD DE PREPARARE:Pui cu rozmarin, mamaliga rumenita si sos de hribi cu rosii

  1. Punem hribii in blenderul de masa, impreuna cu 150 ml de apa clocotita, rosiile ,pasta de rosii, ardeiul iute, busuiocul si usturoiul si blenduim pana obtinem o compozitie fina.Turnam sosul obtinut intr-o cratita si il fierbem timp de 8 minute.
  2. Peste feliile de mamaliga, asezam sparanghelul si le mai lasam cateva  minute pe gratar.
  3. Pe o foaie de hartie cerata, rasfiram bucatile de pui, sare, piper, frunze de rozmarin, semintele de fenicul si parmezanul ras fin.Intoarcem hartia si batem pieptul de pui pana ajunge la grosimea de 1, 5 cm.Incingem in tigae o lingura de ulei si punem pieptul de pui intorcand-ul la 3-4 minute pana devine auriu si patruns.Adaugam pancetta  si ciupercile in tigae atunci cand intoarcem puiul.
  4. Asezonam sosul dupa gust, il turnam intr-un platou  pentru servit, apoi asezam feliile de mamaliga si sparanghelul.Transferam puiul, feliile de pancetta si ciupercile pe o planseta , cat timp inmuiem putin spanacul in tigae.Condimentam spanacul dupa preferinta si adaugam ingredientele de pe platou.Aranjam puiul deasupra, impreuna cu feliile de pancetta si ciupercile si la sfarsit stropim totul cu otet balsamic.

Comments

comments