Pui cu lamaie si rucola

   RETETA PUI CU LAMAIE SI RUCOLA

INGREDIENTE NECESARE PUI CU LAMAIE SI RUCOLA

  • 400 gr piept de pui
  • 4 catei de usturoi
  • 80 ml vin alb sec
  • 1 jum lg faina
  • 1 jum lamaie
  • 2 lg ulei
  • 1 lg zahar brun
  • 30 gr unt
  • oregano,sare,piper,fulgi chili
  • 2 maini rucola

MOD DE PREPARARE PIEPT DE PUI CU LAMAIE SI RUCOLA

  1. Pieptul de pui se taie in doua se presara cu sare,piper si fulgi de chili pe ambele parti si se lasa la temperatura camerei 30 de minute pt. a se imbina aromele.
  2. Incingeti 2 lg de ulei in tigae si trageti pieptul de pui cate un minut pe fiecare parte.Mutati apoi tigaea cu pieptul de pui la cuptorul incins la 200 grade pt inca 7 minute.
  3. In tigaea in care s-a prajit pieptul de pui facem un sos format din unt ,usturoi si faina.Lasam untul la topit dupa care adugam usturoiul si apoi faina pana se omogenizeaza.Stingeti cu vin pana s-a evaporat la jumatate,adaugati sucul de la jumatate de lamaie plus coaja rasa,zaharul,apa,si oregano.Lasati sa fiarba 15 secunde.
  4. Un mod de servire a fi urmatorul:Asezati cate un piept pe farfurie.Langa el puneti cate o mana de rucola presarata cu putina sare,ulei de masline si suc de lamaie.Turnati jumatate de sos peste pui si serviti imediat.

Uneori pranzul poate fi atat de simplu de facut si in acelasi timp atat de sanatos.O reteta speciala pentru iubitorii de lamaie si rucola.Bonus? Multe vitamine si toate resgasite in aceeasi farfurie

Va urez pofta buna!

 

Comments

comments