PRAJITURA CU BULION

PRAJITURA CU BULION

Dragii mei, dupa o pauza indelungata am revenit cu forte proaspete si cu o serie de retete noi si delicioase doar pentru voi.

Vreau sa incep aceasta seara cu o prajitura delicoasa , prajitura cu bulion, prajitura copilariei mele care acum e  tocmai scoasa din cuptor, .Stiu ca numele vi se pare putin ciudat dar aceasta prajitura este absolut delicioasa!

 

 Ingrediente necesare pt prajitura cu bulion:

Pentru foi:

  • 15 linguri bulion
  • 15 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu otet
  • esenta de vanile
  • 600 gr faina

Pentru crema:

  • 150 gr gris
  • 800 ml lapte
  • zahar pudra
  • 250 gr unt
  • o lamaie rasa plus zeama
  • 400 gr gem de prune

Mod de preparare prajitura cu bulion:

  1. Intr-un bol ,amestecam uleiul, bulionul, bicarbonatul stins cu o lingurita de otet, esenta de vanilie si zaharul. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat omogen. Cantitatea de faina este aproximativa in functie de tipul de faina, de consistenta bulionului, etc.
  2. Impartim aluatul in 4 bucati egale.
    Presaram suprafata de lucru cu faina si intindem o foaie dreptunghiulara de aluat.  Presaram fundul unei tavi cu faina si asezam foaia de aluat.Coacem foaia in cuptorul preincalzit pentru 10 minute la 180 grade.Asa procedam cu fiecare foaie.Dupa ce am copt cele 4 foi le lasam la racit si ne apucam de crema.
  3. Punem intr-un vas la foc mic  laptele, zaharul si grisul. Fierbem pana cand se umfla grisul , dam deoparte si  adaugam untul, coaja de lamaie, zeama de lamaie si omogenizam. Turnam jumatate din crema calduta peste prima foaie.Punem deasupra o foaie de aluat si intindem gemul de prune.Punem din nou  o foaie, apoi crema ramasa si la final ultima foaie. Punem o greutate deasupra si dam la frigider pana a doua zi.

Este absolut delicioasa chiar si in zilele de post.Laptele si untul se pot inlocui cu apa si margarina

Comments

comments