Penne cu piept de pui si gorgonzola

Reteta Penne cu piept de pui si gorgonzola

INGREDIENTE  NECESARE PENNE CU PIEPT DE PUI SI GORGONZOLA

  • 600 grame penne
  • 1 kg piept de pui
  • 250 grame branza gorgonzola
  • 500 ml smantana dulce
  • 400 ml vin alb sec

MOD DE PREPARARE PENNE CU PIEPT DE PUI CU GORGONZOLA

  1. Se pune o oala de apa la fiert cu un praf de sare.Cand incepe sa fiarba apa se adauga pastele si se lasa la fiert 10 min.
  2. Spalam pieptul de pui si il taiem in cubulete medii.Apoi il punem a calit in ulei de masline si cu usturoiul tocat.
  3. Adaugam sare si piper apoi vinul si lasam la fiert pana la evaporarea completa a acestuia.
  4. Adaugam branza gorgonzola si smantana dulce si lasam sa fiarba pana la obtinerea unui sos omogen.
  5. Flambam cu coniac.
  6. Adaugam pastele in tigae.

O reteta usor de facut si savuroasa. Pastele se numara printre preferintele mele culinare.Eu inteleg si de ce: sunt usoare,gustoase si iti permit o sumedenie de combinatii,arome si gusturi.Bucataria italiana m-a cucerit de-a dreptul si eu vreau sa va cuceresc cu aceste minunate penne cu piept de pui si gorgonzola.

Pofta buna!

 

Comments

comments