Pastrama din piept de curcan facuta in casa

Reteta pastrama din piept de curcan facuta in casa

Pastrama din piept de curcan este o reteta delicioasa.Cand cititi pastrama din piept de curcan facuta in casa va ganditi  la o reteta foarte complicata, dar nu este deloc asa,este o reteta simpla  facuta in casa,va bucurati de gustul intens al  carnii proaspat afumate.Sa nu va speriati daca nu locuiti la curte,aceasta reteta se poate realiza foarte usor si la bloc.Sa nu ezitati sa pregatiti cat mai repede aceastra pastrama din piept de curcan asa nu va mai fi nevoie sa intrati in contact cu toti conservantii din comert!!

Ingrediente necesare pastrama din piept de curcan facuta in casa

  • 1kg piept de curcan
  • 1 l apa
  • 1 lamaie
  • 40 gr sare neiodata
  • 1 lg boabe de piper
  • 1 ardei iute uscat
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita rozmarin
  • 2 frunze dafin
  • 6 boabe ienibahar
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingura boia ardei dulce
  • 1 lingura boia ardei iute
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingura piper macinat
  • 1 lingura cimbru

Mod de preparare pastrama din piept de curcan facuta in casa

  1. Bucata de piept se curata de piele.Se prepara saramura,se amesteca apa cu toate condimentele si se pune carnea in acest sos.Se acopera vasul unde carnea sta in saramura se aduga o greutate peste vasul cu carne si se inveleste in folie alimentara.Acest procedeu este facut pt  nu lasa sa intre aer la carne.Se lasa la frigider 72 de ore.
  2. Dupa ce a stat la rece 72 de ore ,carnea se scoate,se scurge apoi se  agata undeva la vant sa se usuce,ideal ar fi 24 de ore dar este suficient si cateva ore.
  3. Pt un gust mai deosebi eu am atarnat bucatile de carne in carlige si le-am pus la fum,daca nu aveti posibilitate este foarte gustoasa si fara a fi afumata.Se afuma bucatile de carne la cald,sa fie flacara mica nu doar fum.O lasam la afumat minim 8 ore.Este o minunatie!!

Comments

comments