PASTE DE CASA CU SOS DE CIUPERCI

PASTE DE CASA CU SOS DE CIUPERCI

Continuam seara cu o cina delicoasa, rapida si gustoasa, paste de casa cu sos de ciuperci.Suna delicios!

Ingrediente necesare pentru paste de casa cu sos de ciuperci:

 

  • 200 gr faina
  • 2 oua mari
  • 500 de grame din ciupercile preferate
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 30 de grame de unt
  • 100 de grame de smantana de gatit
  • 50 de grame de parmezan ras
  • 1 legatura mica de patrunjel verde
  • sare, piper

Mod de preparare pentru paste de casa cu sos de ciuperci:

  1. Batem foarte bine cele 2 oua si le amestecam peste faina si framantam pana ramanem fara puteri.Dupa ce am framantat foarte bine alutatul il lasam la odihnit 30 minute.Dupa ce s-a odihnit aluatul il intindem foarte bine cu sucitorul.Foile intinse subtiri le taiem la masina speciala pentru paste sau din cutit si alegem forma dorita si le punem la fiert in apa care deja fierbe cu o lingurita de sare si le lasam la fiert 5-8 minute.
  2. Incepem pregatirea sosului punem la calit in ulriul incins ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit bine.Peste ele adugam ciupercile taiate in bucati potrivite si le lasam la scazut.Dupa ce scad adaugam parmezanul razuit si smantana si se da intr-un clocot.Potrivim de sare si piper.
  3. Dupa ce au fiert pastele le scoatem si le scurgem bine , le adugam peste sos, asezonam cu patrunjel verde si parmezan ras.Mmmm deja salivez

 

 

Comments

comments