Panettone de casa

RETETA PANETTONE DE CASA

Ne apropiem cu pasi repezi  de trecerea dintre ani.V-am pregatit pentru astazi  reteta speciala pentru un eveniment special.

M-am indragostit de panettone in momentul cand am descoperit bucataria italiana.Este un cozonac gustos si aromat potrivit pentru sarbatorile de iarna.

INGREDIENTE NECESARE PANETTONE DE  CASA

Aluat

  • 150 ml lapte
  • 100 grame (cca 5 linguri) de zahăr tos
  • 80 grame margarină pentru copt
  • 30 grame drojdie
  • 500 grame făină fină
  • 100 grame migdale cojite tăiate subţiri
  • 60 grame stafide
  • 2 ouă

Glazura de migdale

  • 60 grame margarina pt copt
  • 6 linguri miere
  • 2 linguri zahar
  • 100 grame de migdale

Umplutura

  • 300 grame margarina
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingurita scortisoara

MOD DE PREPARARE PANETTONE DE CASA

  1. Laptele cu zaharul si cu margarina pana se topesc in lapte.Se adauga peste compozitie si drojdia farmitata.
  2. Faina se cerne,se framanta timp de 3 minute cu migdalele,ouale,si drojdia.Se lasa la dospit 20 de minute.
  3. Pentru glazura de migdale se pun in tigae margarina,mierea si se prajesc timp de 4 minute.După aceasta se aşează într-o formă de cozonac unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi se netezeşte
  4. Aluatul se intinde, se unge cu margarina topita.Se lasa la dospit inca 30 minute dupa care se lasa la copt timp de 40 minute la cuptorul preincalzit.

 

Comments

comments