Paine de casa cu ceapa caramelizata

RETETA PAINE DE CASA CU CEAPA CARAMELIZATA

De curand am cumparat de la market aceasta paine cu ceapa.M-am chinuit sa-i deslusesc toate aromele incant am ajuns sa mananc o jumatate de paine deodata.Va spun, nu a fost in zadar:)).Atat de mult mi-a placut aceasta paine incant am facut-o si acasa,si o sa o mai fac pana la nesfarsit!!E foarte gustoasa.

INGREDIENTE NECESARE PAINE DE CASA CU CEAPA CARAMELIZATA

  • 1 ceapă mare (albă, roșie – după preferințe)
  • Bulbii de la o legătură de ceapă verde
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • 550 g făină
  • 25 g drojdie proaspătă (sau 2 și 1/4 lingurițe drojdie uscată)
  • Frunzele de la o legătură de ceapă verde
  • 250-300 ml apă călduta

MOD DE PREPARARE PAINE DE CASA CU CEAPA CARAMELIZATA

  1. Intr-o tigae calim la foc  mic timp de 5 minute ceapa pana se inmoaie.
  2. Într-un bol mare amestecam  făina cu sarea. Dizolvăm drojdia proaspătă în apă călduță și o adaugam  peste făină. Amestecăm bine totul și apoi adaugăm ceapa caramelizată și frunzele de la ceapa verde. Frământăm bine până când aluatul devine pufos și se desprinde de pe marginea bolului. Il acoperim cu un prosop curat de bucătărie și il lasam la crescut o ora.
  3. Preincalzim cuptorul la 240 de grade celsius si lasam painea la cuptor timp de 40 de minute.

Comments

comments