Muschi tiganesc de casa

RETETA MUSCHI TIGANESC DE CASA

Vreau sa va spun ca iarna asta m-am pregatit cu toate bunatatile.Am adunat retetele vechi de colectie si mi-am umplut camara.Rezultatul e impresionat ,rezultat nemaipomenit,gusturi de senzatie fara coloranti si alte adaous-uri.Am inceput cu un muschi tiganesc de casa,fraged si aromat,suta la suta natural.Vor urma si alte preparate traditionale din camara.Pana atunci va las sa va bucurati de acesta reteta.

INGREDIENTE NECESARE MUSCHI TIGANESC DE CASA

  • 1 bucata de ceafa de porc
  • 1 bucata cotlet de porc
  • 80 gr sare
  • 2 l apa
  • piper 5 grame
  • 3 grame cimbru
  • 20 boabe coriandru
  • 10 boabe ienibahar
  • 2 linguri boia dulce sau iute de ardei
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 frunza de dafin

MOD DE PREPARE MUSCHI TIGANESC DE CASA

  1. Punem bucatile de carne intr-un vas  si deasupra turnam  saramura facuta din 2 l de apa si 80 grame de sare.Adaugm frunzele de dafin,usturoiul zdrobit,jumatate din piper,1 lg de cimbru si lasam la marinat 5 zile.
  2. Dupa 5 zile de stat la marinat scoatem carnea,o taiem in 2 pe lung, si apoi unim o bucata de cotlet cu ceafa.Fasonam pe margine si dam o forma frumoasa.Legam strans cu sfoara de bucatarie  si lasam la loc uscat si rece pt 24 ore.
  3. Le punem la fum cald  pentru 2 ore si apoi la fum rece timp de 24 ore.Indicat este sa afumam cu lemn de fag.
  4. Ultima etapa este cea de fiert, punem bucatile de muschi tiganesc intr-o oala  de 50 de l.La fund punem apa cam de 4 degete  dar sa nu atingem carnea,se acopera cu un capac si se lasa la fiert  la foc mic timp de 2 ore.

Sa aveti pofta!

 

Comments

comments