MOZZARELLA IN CARROZZA

MOZZARELLA IN CARROZZA

Acum 2 ani am fost in vacanta in Italia la cumnata mea si-mi zice ea vesela astazi pregatesc un mic dejun delicios mozzarella in carrozza, am stat putin pe ganduri cand am auzit numele.Sa va spun gustul?A fost genial.Mozzarella in carrozza e un fel de sandwich italian, considerat la el acasa un „antipasto” traditional.Mai pe limba noastra spus friganele umplute cu branza, deci nimic iesit din comun, ba chiar foarte simplu, dar fara-ndoiala al naibii de gustos.

Ingrediente necesare penru mozzarella in carozza:

  • 8 felii de paine toast
  • 120-150 de grame de mozzarella
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri faina
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare pt mozzarella in carozza:

  1. . Taiem marginile feliilor de toast, apoi impartitim pe 4 dintre ele mozzarella taiata.Batem ouale cu furculita, intr-o farfurie adanca, cu 1 praf de sare.Punem uleiul la incins intr-o tigae adanca.
  2. Acoperim  feliile de paine pe care am  asezat  mozzarella cu celelalte si trecem sandwich-ul astfel format prin faina, pe ambele parti. Dam sandwich-ul infainat prin ou batut, pe ambele parti . Repetam  tavalind din nou sandwich-ul prin faina si din nou prin ou. Dupa ce am dat sandwich-ul prin ou a doua oara, il scurgem usor, cu mare atentie sa nu se desfaca marginile, si il asezam  direct in uleiul incins din tigaie.
  3. Prajim sandwich-urile cateva minute pe ambele parti, cat sa devina rumen-aurii.Le scoatem  pe servetele de bucatarie absorbanta apoi le servim calde.Va doresc ca maine sa incepeti ziua cu cat mai multa energie si cu acest mic dejun delicios.

 

Comments

comments