Gogosele de post

RETETA GOGOSELE DE POST

Cand mi se face pofta de gogosi nu-mi sta nimeni si nimic in cale.Gogosile sunt desertul copilariei mele.De fiecare data le pregatesc cu multa dragoste.Cand savurez cate o gogoasa gandul imi zboara la copilarie.Sper sa va transmit si voua emotiile mele datorita acestor gogosi.

INGREDIENTE NECESARE GOGOSELE DE POST

  • 500 gr faina de grau
  • 100 gr zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 250 ml apa calduta
  • 20 gr drojdie proaspata
  • un varf lingurita de sare
  • coaja rasa de lamaie si de portocala
  • 600 ml ulei pt prajit
  • zahar pudra vanilat
  • scortisoara

MOD DE PREPARARE GOGOSELE DE POST

  1. Se cerne faina intr-un caston.Se face un crater in care se pune drojdia, 2 linguri de zahar si jumatate din cantitatea de apa.gogosele de post 4

2.Se plamadeste o maia .Se lasa 10 minute sa lucreze/ fiarba drojdia

gogosele de post 5

3.Apoi se adauga restul ingredientelor.
Se framanta  numai pana se omogenizeaza un aluat. Daca mai trebuie faina sau apa, mai adaugati, dar cu atentie.
Aluatul trebuie sa arate asa : nici prea moale, dar nici foarte vartos.
Insa nu e nevoie sa-l  mai framantati

gogosele de post 6
4.Se lasa se creasca alte 10 minute.
Apoi se intinde intr-o foaie :

gogosele de post 7

5.Cu o rotita de patiserie, sau chiar cu cutitul se taie aluatul in mici dreptunghiuri, carora li se face o incizie la mijloc.

gogosele de post 9

6.Se apuca un colt si se trece prin incizia respectiva,ca intr-un nod, astfel iau nastere gogosele.

 

gogosele de post8

7.Se lasa la crescut cca 30-40 de minute.

 

gogosele de post3
8.Apoi se prajesc in ulei incins, dar la foc moderat :

gogosele de post2

9.Se scot intr-un caston pe prosopele de hartie.Se pudreaza dupa dorinta cu zahar praf vanilat si scortisoara macinata

gogosele de post1

Comments

comments