Friptura de porc glazurata

RETETA FRIPTURA DE PORC GLAZURATA

Este ideala si rafinata pentru mesele cu ocazii speciale dar si nu numai.

INGREDIENTE NECESARE RETETA FRIPTURA DE PORC GLAZURATA

  • 2 kg carne de porc
  • 200 grame gem de caise
  • 3 linguri pudra de mustar
  • 6-7 cuisoare
  • rozmarin
  • unt
  • sare
  • piper

MOD DE PREPARARE FRIPTURA DE PORC GLAZURATA

  1. Incingem cuptorul.Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit crestam carnea pe partea cu grasime.Presaram sare si piper si infingem cuisoarele din loc in loc.Punem friptura intr-o tava cu partea crestata in sus si lasam la cuptor timp de o ora.
  2. Intre timp amestecam gemul de caise cu pudra de mustar.Dupa o ora de stat la cuptor ungem friptura din belsug cu glazura de gem,repetam procedura la fiecare 15 minute.Cand carnea a devenit frageda, o ungem cu unt,presaram deasupra rozmarin si acoperim cu o folie de aluminiu.Dupa ce a stat la odihnit jumatate de ora,o feliem si pofta buna!!:)

Pentru o friptura si mai savuroasa putem pregati glazura cu o zi inainte de a pregati friptura.Glazura va capata un gust mai pronuntat,usor picant si aromat.

Comments

comments