Curcan cu legume,portocale si ghimbir

RETETA CURCAN CU LEGUME ,PORTOCOLAE SI GHIMBIR

 

Astazi vreau sa va prezint o explozie de gusturi si de culori si bonus carne de curcan.Curcan cu legume ,portocale si ghimbir ,un deliciu ce o sa va satisfaca papilele gustative.

INGRDIENTE NECESARE CURCAN CU LEGUME ,PORTOCALE SI GHIMBIR

  • 600 grame piept de curcan
  • 2 cepe
  • 2 fruze de apio
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 portocale
  • radacina de ghimbir
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • miez de nuca maruntit

MOD DE PREPARARE CURCAN CU LEGUME ,PORTOCALE SI GHIMBIR

  1. Curatam legumele si le taiem julien dupa care le tragem  în uleiul de măsline încins, cca 5 minute, după ce  se calesc putin adaugam  bucățelele de curcan, completam cu puțină apă, apoi le lasăm la gătit cca. 15 minute la foc mediu.
  2. După cele 15 minute, mâncarea o transferam intr-un vas  termorezisten, apoi o condimentam  cu ghimbirul ras, sarea si piper. Portocalele le spalam  bine cu apă caldă și oțet, apoi le feliem  și le asezam între bucățelele de carne. Presaram cu  nucile mărunțite apoi introdcem vasul la gătit, în cuptorul preîncins, neacoperit, la 200 grade cca. 15 minute, până începe să se rumenească deasupra.

Este un deliciu!Pofta buna!!

 

 

Comments

comments