CREVETI CU USTUROI SI PENNE

CREVETI CU USTUROI SI PENNE

O reteta usoara si repede de gatit pentru cei care sunt fani creveti si usturoi. Creveti in usturoi si sos Alfredo, rumeniti bine in tigaie.

Ingrediente necesare pentru Creveti cu usturoi si penne

  1. 300 grame de penne
  2. 3 linguri de unt divizate
  3. 3 bucati de usturoi tocate
  4. 450 grame de creveti medii sau mari, decojiti si curatati
  5. 3 linguri de patrunjel tocat si divizate
  6. 2 linguri de faina alba
  7. 250 ml de lapte
  8. 100 ml de supa de pui cu continut scazut de sodiu
  9. 200 grame de mozzarella maruntita si impartita
  10. 3 linguri de parmezan proaspat ras
  11. Piper negru macinat ( dupa cum doriti )
  12. 2 rosii mari tocate.

Mod preparare Creveti cu usturoi si penne

  • Preîncălziți cuptorul la 350 °. Într-o oală mare de apă fiartă sărată, gătiți penne în conformitate cu instrucțiunile de ambalaj . Scurgeți și reveniți la oală.
  • Între timp, într-o tigaie mare, la foc mediu, se topește 1 lingură de unt. Se adaugă usturoi, creveți și 2 linguri de pătrunjel, apoi se servește cu sare. Gătiți până când creveții sunt roz și nu mai sunt opaci, 2 minute pe fiecare parte. Transferați creveții la o farfurie. (Păstrați sucurile în tigaie.)
  • Se adaugă restul de 2 linguri de unt la tigaie pentru a lăsa să se topească, apoi adăugați făină și amestecați până la aur, 1 până la 2 minute. Adăugați lapte și bulion de pui și aduceți-le la foc. Se amestecă în 3/4 cană de mozzarella și 1/4 cană de parmezan până se cremoase. Se condimentează cu sare și piper.
  • Puneti inapoi creveții la tigaie. Adăugați roșii și penne gătite și amestecati bine până la combinat. (Adăugați mai mult lapte dacă amestecul este prea gros.)
  • Se presara cu restul  de mozzarella si 2 linguri parmezan si se coace pana se topeste, 5 – 7 minute. Amestecati 2 până la 3 minute până când vârful este auriu (urmăriți-l cu grijă pentru a nu arde!).
  • Garnisiți cu patrunjelul rămas și serviți.

POFTA BUNA!

 

Comments

comments