Cornuri de casa cu unt si branza

RETETA CORNURI DE CASA CU UNT SI BRANZA

 

Am revenit dupa o mini vacanta cu forte proaspete si cu retete noi.Abia am asteptat sa revin si sa ma apuc de gatit.De pe ici pe colo am adunat multe retete ,le-am testat si bineinteles sa le impart cu voi.Astazi vreau sa incep cu niste delicioase cornuri de casa cu unt si branza moi si fine cu o aroma patrunzatoare de unt.Haideti sa vedem ce ne trebuie.

INGREDIENTE NECESARE CORNURI DE CASA CU UNT SI BRANZA

  • 500 gr branza de vaci
  • 100 ml lapte
  • 1 pl drojdie uscata
  • 100 gr prmezan ras
  • 1 ou
  • 2 linguri sare
  • 500 gr faina
  • 3 linguri de ulei
  • 50 gr unt topit
  • 1 ou pt uns

MOD DE PREPARARE CORNURI DE CASA CU UNT SI BRANZA

  1. Cernem faina intr-un vas apoi amestecam cu drojdia.Adaugam laptele,branza,parmezanul,oul si sarea si amestecam usor.Adaugam treptat uleiul si framantam bine.Aluatul trebuie sa devina moale si usor lipicios de la branza.Il lasam la dospit la cald timp de o ora.
  2. Rupem aluatul in 12 bucati egale,fiecare bucata o intindem bine ,o ungem cu unt si o rulam.
  3. Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie, le lasam la dospit inca 20 de minute.Se coc la temperatura medie timp de 20 de minute.

Pofta buna ,sunt delicioase!

Comments

comments