Ciuperci cu smantana si marar

RETETA CIUPERCI CU SMANTANA SI MARAR

Ciupercile sunt preferatele mele  atunci cand vine vorba de ciuperci de padure: hribi, ghebe sau bureti. Din pacate insa, nu am ciuperci de padure, asa ca, ma limitez la champignoalele de pe piata. Reteta de  ciuperci cu smantana o stiu de la mama  cel putin asa se gatesc ciupercile la noi in moldova, cu sos din belsug.

INGREDIENTE NECESARE CIUPERCI CU SMANTANA SI MARAR

  • 500 grame ciuperci proaspete
  • 50 ml ulei
  • 200 gr smantana
  • 40 gr faina
  • 1 ceapa
  • 5 fire marar
  • sare si piper dupa gust

MOD DE PREPARARE CIUPERCI CU SMANTNA SI MARAR

  1. Ciupercile se curata si se spala in mai multe ape. Le taiem felii potrivite
  2. Separat intr-o tigaie cu peretii inalti se pune uleiul la incins  se adauga ceapa tocata si se lasa sa se caleasca cateva minute pana devine sticloasa.
  3. Se adauga ciupercile  si sare apoi se acopera cu un capac si se lasa la inabusit.
  4. Din cand in cand se adauga apa calduta cca 150 ml( in total).
  5. Cand sunt gata se adauga faina amestecata cu putina apa rece si smantana.
  6.  Compozitia obtinuta se  adauga peste ciuperci si se lasa sa mai dea  cateva clocote.
  7. Se adauga sare si piper dupa gust .

Pofta buna!

Comments

comments