Ciorba de fasole

RETETA CIORBA DE FASOLE

INGREDIENTE NECESARE CIORBA DE FASOLE

  • 250 g fasole boabe
  • 400 g costiţă sau jambon afumat
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină
  • 200 g roşii decojite în suc de roşii
  • 1 ardei gras
  • 1 litru borş sau zeamă de varză
  • verdeaţă (leuştean şi pătrunjel verde)
  • sare

MOD DE PREPARARE CIORBA DE FASOLE

1. Fasolea se curăţă, se spală şi se lasă la înmuiat 2-3 ore sau de seara până dimineaţa. Se pune la fiert în apă cu un praf de sare, iar după primele clocote se schimbă apa. Separat, afumătura se fierbe câteva minute, apoi se spală bine, se curăţă şi se taie bucăţi.

2. Se pune fasolea din nou la fiert într-o oală cu 3 l de apă tot fierbinte. Se adaugă legumele tăiate ca pentru supă şi afumătura şi se lasă să fiarbă acoperit, 1.5-2 ore, până se înmoaie bine fasolea.

3. Se scot legumele fierte şi se adaugă ardeiul gras şi roşiile tăiate cubuleţe. Se potriveşte apoi la gust cu borş sau zeamă de varză şi, la sfârşit, cu sare şi verdeaţă tocată mărunt.

Ciorba de fasole cu afumatura este una dintre felurile de mancare preferate mie.Tipic moldovenilor :).Nu este un fel de mancare complicat sau festiv.Este o mancare gustoasa si satioasa perfecta pentru zilele reci dar totodata si pentru cele calde.V-o recomand cu mare drag!

Comments

comments